17.01.2017, 22:20

Maikin Salonki 26.1. - teemana samapalkkaisuus

 Eurooppanaiset, Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys ja WOM Oy kutsuvat sinut Maikin Salonkiin 26.1.2017 klo 17!

Salongissa tuoreet tohtorit Paula Koskinen-Sandberg ja Milja Saari kertovat samapalkkaisuutta käsittelevistä väitöskirjoistaan. Paulan ja Miljan puheenvuorojen jälkeen sana on vapaa. Voimme miettiä, miten tästä eteenpäin, mihin on syytä tarttua ja miten sen tekisimme.

Pyydämme tarjoilujen vuoksi ilmoittautumisia viimeistään 23.1. osoitteeseen ilmoittautumiset@naisliittohelsinki.fi. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-ainerajoitteesi. Tilaisuus järjestetään Suomalaisen Naisliiton tiloissa, osoitteessa Aurorankatu 17 A 11 26. tammikuuta klo 17 - lämpimästi tervetuloa!

Paula Koskinen-Sandbergin väitöskirjassa The Politics of Gender Pay-Equity - Policy Mechanisms, Institutionalised Undervaluation and Non-Decision Making analysoidaan sukupuolten välisten palkkaerojen taustatekijöitä, niin historiallisia, poliittisia kuin kulttuurisiakin. Lue lisää täältä.

Milja Saaren väitöskirja Samapalkkaisuus - neuvoteltu oikeus: Naisten ja miesten palkkaeriarvoisuus poliittisena ja oikeudellisena kysymyksenä korporatistisessa Suomessa kysyy: miksi sukupuolten palkkaeron pienentäminen on niin vaikeaa? Miksi velvoitteita tasa-arvosuunnitelmien ja palkkakartoitusten laatimiseen laiminlyödään työpaikoilla? Miten oikeistokonservatiivinen käänne näkyy samapalkkaisuuden politiikassa? Lue lisää täältä.

 

Palaa